Rječnik pojmova

SVI A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P R S Š T U V Z Ž
PojamOpis
SEKRETERZbirni pojam za namještaj za pisanje, podrijetlom iz Francuske.
SET STOLIĆA Mali stolići (obično tri komada), koji se slažu jedan u drugi.
SILENT COMFORT Zahvaljujući Nolteovoj tehnologiji Silent Comfort sve možete elegantno zatvarati. Također se i vrata i izvlačivi dijelovi po želji mogu opremiti ovom novom tehnikom prigušivanja zvukova.
SMREKASmreka je domaća vrsta drveta, raste do visine od 70 metara i prosječno ima najveći rast. Smreka može doživjeti starost i do 700 godina. Smreka zahtijeva brižljive i vremenski vrlo intenzivne faze proizvodnje, a omiljena je u proizvodnji namještaja od masivnog drveta.
SOFA ZA SPAVANJESofa koja se malim postupkom pregradnje pretvara u krevet (usporedi s funkcionalnom sofom).
SOFE NA IZVLAČENJE Funkcionalni komad namještaja za jednu ili dvije osobe, s ugrađenim okovom za izvlačenje kreveta ili sa naslonima za ruke, koji se na obje strane mogu preklapati u cilju formiranja površine za ležanje, sa sandukom za odlaganje posteljine.
STAKLOje uglavnom amorfni silicijev dioksid. Zbog svojih karakteristika da je relativno čvrsto, inertno, prozirno i biološki neaktivno, ima vrlo široku upotrebu u današnjem vremenu. U području uređenja interijera staklo zauzima najčešće mjesto na vitrinama. Staklo se jednostavno i održava.
STILSKI NAMJEŠTAJPrema DIN normama je to namještaj, prema čijim se oblicima i ornamentima može prepoznati jasno stil epohe kojoj pripada.
STOL NA RAZVLAČENJEStol koji se razvlačenjem ili umecima može proširiti.
STOLAC ZA LJULJANJEStolica koja je postavljena na dva svijena valjka, koji omogućuju ljuljanje naprijed i natrag. Ranije je bilo uvriježeno mišljenje da je stolica za ljuljanje namijenjena samo starijoj populaciji- vremenom međutim i mladi sve otkrivaju stolicu za ljuljanje kao dekorativni predmet, ali i kao ugodno relaksirajuću mogućnost za sjedenje.
SVILAje raskošna, meka, podatna i lako se boji. Čista svila je jako skupa. Postoje i umjetne svile od 100%-tne sintetike koje izgledaju gotovo kao prava svila i znatno su jeftinije.
SVJETILJKE KOJE SE UGRAĐUJU U POD (TLO)Svjetiljke koje se ugrađuju u tlo / pod te tako usmjeravaju svjetlosne zrake prema gore. Nude se sa simetričnom, asimetričnom, širokozračećom ili uskozračećom raspodjelom svjetlosti. Za akcentno osvjetljavanje objekata služe usko zračeće, rotacijski simetrične svjetlosne kugle. Za vanjsko područje su podne svjetiljke konstruirane tako da budu posebno otporne, jer se preko njih mora moći voziti, a moraju biti i vodootporne.
soluna-kozmetika.comfreedomtek.orgquantum-energy.orgheartwarrior.net